How they doing?

Het vision board van: Ilvy

Het vision board van Ilvy

Een vision board kan je de juiste kant op sturen. Zo ook bij, toekomstig lifecoach, Ilvy. In deze editie van ‘het vision board van’ vertelt ze over haar vision board en de keuze om de opleiding tot lifecoach te gaan volgen, ondanks ze al een diploma op zak had. Welke afbeeldingen en spreuken gaven de doorslag om haar dromen achterna te gaan?

Leuk achtergrondverhaal: Ilvy benaderde mij vrijwel meteen nadat ik de eerste blogpost voor How you doing schreef. We kwamen er snel achter dat we beiden zoekende waren naar manieren om anderen vooruit te helpen in hun leven. We dronken een kopje thee (die voor de helft op mijn broek belandde, hi awkward me) en praatten over hoe we elkaar konden helpen met onze nieuwe bezigheden. Na het plannen van een aantal leuke dingen (stay tuned! 🙂 ) ontving ik ook een moodboard in mijn mailbox. Het moodboard dat voor Ilvy de doorslag gaf om een toekomst op te bouwen als lifecoach.

Wat was je motivatie om dit vision board te maken?

Op het moment dat ik het visionboard maakte was ik in een rustiger vaarwater terecht gekomen. Ik haalde niet meer genoeg voldoening uit mijn werk alleen en merkte dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Graag wilde ik voor mezelf visueel maken wat ik belangrijk vond en waar ik waarde aan hechtte. Zodat ik dit duidelijk voor ogen kon houden de 2e helft van 2016.

Ik zie veel plaatjes van de natuur in je vision board terugkomen. Welke rol speelt de natuur in jouw leven? Draagt het bij aan jouw motivatie en inspiratie?

Van de natuur kan ik erg genieten, het biedt me rust en inspiratie. De plaatjes heb ik opgeplakt als een soort reminder aan mezelf. Ik zoek de natuur namelijk niet gauw op uit mezelf, maar als ik het doe geniet ik er erg van.

In je vision board lijkt het dat je rust belangrijk vindt, terwijl je ook graag jezelf wilt ontwikkelen. Hoe probeer jij zelf deze balans in je leven te vinden?

Mooi dat je dit uit mijn visionboard haalt. Mijn visionboard is als het ware ook een reminder aan mezelf om mijn balans in de gaten te houden. Ik zocht een nieuwe uitdaging voor mezelf maar heb juist ook dingen opgeplakt om ervoor te zorgen dat ik mezelf niet voorbij loop in mijn enthousiasme.

In de linker bovenhoek zijn plaatjes te vinden die weergeven wat voor mij belangrijke aspecten zijn om in balans te blijven. Namelijk op tijd ontspannen en af en toe een dagje niks moeten: een “pyjamadag”. Ik heb bewust een plaatje van een stel en een plaatje van een vrouw alleen opgeplakt. Ontspannen en genieten samen met mijn vriend helpt me. Af en toe alleen zijn/me time is voor mij echter ook erg belangrijk om op te laden en zo dus in balans te blijven.

Dit is ook een van de redenen dat ik “zeg het” heb opgeplakt. Zeg het als iets niet goed voelt. Zeg wat er op je hart ligt, waar je mee zit, hoe je over iets denkt. Maar vooral ook: durf nee te zeggen!

Je vision board er voor gezorgd dat je een opleiding tot lifecoach bent begonnen. Welke afbeelding was daar doorslaggevend voor?

Het kiezen voor de lifecoach opleiding wordt mooi gevisualiseerd in het plaatje van de quote: ‘Find out what your gift is and nurture it’. Doormiddel van coaching kan ik mijn sterke kanten (goed kunnen luisteren/empathie) inzetten om andere te helpen nog meer uit hun leven te halen.

Daarnaast omschrijft de quote ook een coachthema dat me erg aanspreekt. Namelijk mensen helpen bij het onderzoeken wat ze willen, wat hun drijfveren zijn, waar hun passie ligt en wat hun sterke kanten zijn.

Wat voor mij persoonlijk momenteel centraal staat (onder andere n.a.v. het visionboard) is inzicht, innerlijke rust en persoonlijke groei. Dit zijn ook thema’s die mij binnen coaching erg aanspreken.

Welke doelen en plannen heb je nog meer uit dit vision board gehaald?

Ja een ander doel heb je er al mooi uit weten te halen, namelijk in balans blijven. Het overkoepelende thema/resultaat van deze twee ‘doelen’ is genieten en gelukkig zijn.
Om het mogelijk te maken de beste coachingsvaardigheden in mezelf naar boven te halen oefen ik graag.
Interesse in een gratis coachingssessie (face to face/skype/email)? Of heb je een vraag? Stuur gerust een mailtje naar ilvycoacht@gmail.com

Geef een reactie