Uncategorized

Soms moet je het gewoon loslaten

Behoeften zijn dynamisch. Op het ene moment wil je het allerliefst bloggen en op het andere moment stoppen er zóveel treinen met leuke eindbestemmingen op het station dat je het liefst zo snel mogelijk zorgt dat je bij het bloggen weg bent. En daarom wil ik even terugkomen op mijn allereerste blogpost op deze webpagina. Ik zei dat deze website een commitment was en dat ik had besloten om er gaan te werken. Toch nam ik een andere trein.

Is het een kwestie van discipline? Misschien. Ik denk dat er een hoop factoren zijn die invloed hebben op het maken van keuzes. Een factor waarvan ik denk dat het veel invloed heeft op keuzes is motivatie, en vooral de beperkte hoeveelheid daarvan. Wellicht verschilt dit per persoon, maar ikzelf heb er moeite mee om verschillende projecten naast elkaar uit te voeren en er allemaal even hard en gedisciplineerd aan te werken. Sommige projecten zijn toch net even belangrijker of leuker dan de andere. Wanneer dit zo is, wordt mijn motivatie net ietsje anders verdeeld. Wat er voor zorgt dat ik maanden niks om deze blog schrijf. Oeps.

Maar het is oké. Zoals ik laatst schreef kun je niet alles tegelijkertijd doen. Wanneer ik dat wel zou doen, zou ik omvallen, zoals eerder in de zomer zo ongeveer gebeurde. In de tijd dat ik niks geschreven heb, heb ik wél even een bizar goede start gemaakt van mijn master New Media Design. En wist je dat ik een onderzoeksbaantje op de universiteit gescoord heb? Nouja, daar stop ik nu dus mijn uren in. Daardoor komt een blog op een lager pitje te staan.

Daarbij, wie zegt dat loslaten een slecht ding is? Loslaten is best wel bevrijdend. Het geeft ruimte voor nieuwe kansen. Het geeft aan dat je flexibel kunt zijn en je hart kunt volgen. En als ik eerlijk mag zijn is daar niks mis mee.

Geef een reactie