Brain food

Monday peptalk: Elke seconde telt in het verwezenlijken van je dromen

Een manifest over het waarmaken van je dromen

Stel, je hebt een droom. En dan ga ik er van uit dat je die ook echt een hebt. Misschien wil je afstuderen. Misschien wil je een succesvol bedrijf starten. Misschien wil je als je dertig bent wel miljonair zijn. Prima. De vraag is: Ben je momenteel aan het werk om die droom uit te laten komen? Ik denk het niet, aangezien je dit artikel aan het lezen bent.

En zo zijn er vast nog meer beren op de weg. Je blijft eindeloos op Instagram scrollen en je kijkt hoe anderen hun dromen aan het waarmaken zijn. Je ziet piepjonge ondernemers met blije gezichten die in net iets te dure restaurants aan het ontbijten zijn. Ontbijten ja, niet eens lunchen of dineren. Of je gaat een drankje doen met die ene vriendin die je al een week niet gezien hebt, gewoon omdat het kan. Het huis moet schoongemaakt worden, die aflevering van Say Yes To The Dress heb je nog niet gezien of je hebt nog niet genoeg stappen gezet vandaag. Het zijn allemaal excuses om niet te gaan werken aan je dromen.

Guess what? Het werken aan je dromen is de enige manier om je dromen ook daadwerkelijk waar te maken. Als je eenmaal begint met werken, en je stopt niet meer, dan kom je vanzelf bij de eindstreep terecht. Maar waar ligt die eindstreep eigenlijk? Kijk, een bord spaghetti heb je zo gemaakt, maar een diploma halen doe je niet zomaar en een bedrijf heb je niet binnen een week up and running. Het vergt discipline om bezig te blijven met datgene dat jij zo graag wilt. Die discipline zoeken is echter lastiger dan dat je zelf denkt. Wil je een rechter worden maar heb je een hekel aan wetboeken lezen? Succes. Het is namelijk ontzettend vermoeiend om jezelf vier jaar lang te blijven pushen om iets te doen wat niet je favoriete bezigheid is. Het risico dat je breekt en opgeeft is hoog. Een veel makkelijkere manier om gedisciplineerd aan de slag te gaan met je plannen, is verslaafd worden aan het werk dat gedaan moet worden. Dit gebeurt alleen als je het werk zo inspirerend en leuk vindt, dat je er nooit meer mee wil stoppen. Fall in love with the process and the results will come is een zin die toepasselijker is dan ooit.

Het proces is daarom de belangrijkste indicator of jij je dromen laat uitkomen of niet. En dat proces begint nu. Of misschien al eerder en heb je al een hoop tijd weggegooid. Hoe meer je je bezighoudt met het proces, hoe groter de kans is dat jij je doel gaat behalen. Om dit om te draaien: Elke seconde die je niet aan het behalen van je dromen besteedt, stelt het behalen van je droom een seconde uit. Begin daarom met het doen dat je ├ęcht leuk vindt. Maak er een obsessie van. Verkoop je diensten of producten en investeer het geld dat je hier mee verdiende in nieuwe diensten in producten.

Wij mensen, zijn namelijk een van de krachtigste machines ooit. We hebben een IQ waar je u tegen zegt, we weten hoe we ons lichaam moeten gebruiken om dingen te maken. Als er daarom iets of iemand is die jouw dromen kan waarmaken, dan ben jij het wel. Stop met het lezen van dit artikel, stop met het consumeren van matig entertainment, stop met het vergelijken van jezelf met anderen en ga ervoor. Elke stap die je zet is namelijk een stap richting een hogere betrokkenheid in het proces en dus ook een stap in de richting van de eindstreep. Jij, en alleen jij, kunt dit. Doe het dan ook.

Bewaren

Geef een reactie