Hi! Ik ben Manon

Toen 2017 slechts een week rijp was, besefte ik me dat ik in dit jaar een verschil kon maken. Door te gaan bloggen over motivatie en inspiratie zou ik namelijk niet alleen een ander kunnen helpen, maar ook mezelf! Laten we erop houden dat ik niet makkelijk te motiveren ben. Ik ben fantastisch goed in doemdenken en blijf liever in mijn bed dan dat ik uit mijn comfort zone ga. How you doing is daarom voor mij een stok achter de deur, om toch iedere dag de uitdagingen van het leven aan te gaan.

What I’m doing

Maken is mijn ding. Als klein meisje kon je mij niet scheiden van mijn geliefde computerspelletje ‘Rollercoaster Tycoon’ en op mijn twaalfde leerde ik mijzelf photoshoppen. Sindsdien ben ik altijd bezig geweest met hoe je iets mooi kunt maken. Schoolkranten, websites, mijn hyves profiel en zelfs verslagen werden volledig door het Adobe pakket heen gehaald. Het was voor mij niets meer dan logisch dat ik na het VWO door zou stromen naar de kunstacademie om daar grafisch ontwerp te studeren.

Ik werd aangenomen op de kunstacademie, haalde mijn propedeuse in grafisch ontwerp en haalde daarna mijn HBO bachelordiploma in illustratie. Maar gelukkig werd ik er niet van. Ik miste de ‘waarom’ achter alles. Waarom mag ik dit niet geel maken? En waarom vinden mensen dit mooi en dat lelijk? Dat was voor mij het moment dat ik nog niet klaar was met leren.

Fast-forward naar nu – Ik ben inmiddels wéér aan het afstuderen, dit keer om mijn bachelordiploma in Informatiewetenschappen binnen te slepen. Naast mijn studie werk ik als part-time grafisch ontwerper bij een online marketingbureau. Wat ik hierna wil doen, weet ik nog niet. Master? Kan. Huis kopen? Kan. Ik ben inmiddels ook alweer 24, thuiswonend en toe aan een nieuwe uitdaging. How you doing in de wereld zetten is er daar één van.

Wat willekeurige feitjes over mij:

  • Ik ben een enorme idealist. Het liefst zou ik iedereen het naar zijn of haar zin maken. Volgens de Myers-Briggs Type Indicator heb ik daarom ook een INFP persoonlijkheid.
  • Het liefst ben ik in de buitenlucht. Kamperen en wandelen vind ik geweldig en ik geef wekelijks leiding aan een groepje Gidsenscouts.
  • Mijn collega’s zeggen dat ik een ‘oude geest’ heb. Ik ken vrij veel oude muziek en films en vind de twintigste eeuw net zo spannend als de online cultuur van nu. Ik denk overigens niet dat dit in mijn ‘geest’ zit maar in mijn genen, mijn vader is namelijk ook die-hard rock ’n roll fan.
  • Hoewel de meeste mensen meer zelfvertrouwen krijgen van make-up, word ik er juist gek van. Je ziet mij daarom ook niet vaak met een gezicht ‘on fleek’ rondlopen.
  • Naast dat ik How you doing onderhoud, blog ik ook op Bierathlon, een bierblog die ik samen met mijn vriend run.

Prachtig – deze vertolking van ‘Fools Rush In’ door She & Him.