How they doing?

Het vision board van: Aleid (Schitterend Leven)

Header van de post 'Vision Board' van Aleid

Visualiseren is hét hulpmiddel om al je doelen werkelijkheid te maken. In de rubriek ‘het vision board van’ wordt iedere keer een andere verzameling van knipsels, spreuken en inspirerende foto’s in het licht gezet. In deze eerste editie kijken we mee met de doelen en dromen van Aleid – schrijfster van www.schitterendleven.nl .

Na het maken van haar vision board, vertrok Aleid naar Oostenrijk om daar gedurende twee maanden te gaan wonen. In deze periode is ze op zoek gegaan naar rust, ruimte, verbinding en de mogelijkheid om te leven met minder. Inmiddels is haar avontuur alweer bijna ten einde gekomen. Tijd voor een check-up: How is Aleid doing?

Het vision board van Aleid

Welke doelen heb je jezelf opgelegd om je items op je vision board te verwezenlijken?

Terwijl ik bezig was met mijn vision board, voelde het doel om de winter door te brengen in Oostenrijk, extra krachtig. Rust, inspiratie, intuïtie, leven vanuit mijn hart en me omringen met de schoonheid van het schitterende landschap, het is hier allemaal aanwezig. Zowel in mezelf, als in het prachtige berglandschap en binnen mijn project voor Schitterend Leven. Zo staat ‘Mijn ziel als werkgever’ centraal binnen het vision board. Mijn doel is om gedurende deze twee maanden dat ik in de bergen leef en werk, me te laten leiden door wat ik diep van binnen wens.

Zo werk ik nu voor kost en inwoning, zodat ik dit verlangen ook daadwerkelijk kan verwezenlijken. Daarin is het dus ook mijn doel, om iedere keer te kijken wat ik nodig heb, wanneer ik onderweg ben. Met een minimaal inkomen, wordt er van me gevraagd creatief te zijn. Het was mijn doel een hotel aan te schrijven die ik via het tv – programma Ik Vertrek was tegengekomen. Een week later zat ik ook echt in de bergen en startte ik bij dit hotel!

Door mijn wensen en verlangens te visualiseren (in mijn voorstellingsvermogen, maar ook d.m.v. een vision board) maak ik het levendig, waardoor ik sneller doelen kan stellen voor mezelf. Zo schrijf ik ‘iedere’ avond 3 dankbare momenten van die dag op in mijn inspiratie-boekje, slaap en relax ik iedere middag om mijn avontuur / leefstijl mét een chronische beperking vol te houden en heb ik mezelf als doel gesteld om meer mijn grenzen aan te geven, wanneer het werk me te veel wordt (een groot leerpunt voor mij)!

Hoe is het in Oostenrijk? Bevordert de omgeving de voortgang van je wensen?

Ik voel me zo thuis hier in de bergen, dit had ik ook niet anders verwacht. Dat is ook waarom ik hier zo graag voor langere tijd wilde verblijven. Alleen dit al, dat ik deze wens heb kunnen realiseren, maakt me gelukkig. Zo heeft de omgeving een positieve invloed op mij. De goede berglucht, zonlicht, de beweging van het skiën, de sfeer
en iedere dag het prachtige uitzicht van het winterwonderland. Het is een lichte wereld en ik voel me veilig, door de bergen om me heen.

Je vision board is heel intuïtief. Hoe draagt jouw intuïtie bij aan de dingen die je in het leven doet?

Wanneer ik de ruimte kan én mag voelen om te vertrouwen op mijn gevoel, dan ervaar ik vrijheid en geluk. Ik heb heel vaak het gevoel gehad dat ik niets met mijn intuïtie te kunnen (en mogen) doen. Juist dat ik deze ruimte steeds gemakkelijker voor mezelf kan maken, wordt mijn intuïtie ook vergroot.

Hoe haal jij alles uit het leven?

Wat ik bij mezelf begin op te merken, is dat er vaak nog een ‘rem’ zit op van alles en nog wat. Ik weet dat ik goed bezig ben, maar het voelt soms net alsof ik niet álles uit het leven mag halen van mezelf. Zo ben ik het leven aan het leiden van mijn dromen en toch voel ik geregeld niet de gehele vrijheid om dit te kunnen en mogen doen van mezelf. Ik denk dat dit vooral iets is wat in mij zit, want niemand die mij afremt of mijn leven leidt.

Natuurlijk zijn er vragen en opmerkingen vanuit mijn omgeving. Wanneer die niet aansluiten bij mijn gedachtegang, dan is het van belang weer contact te maken met mijn intuïtie, zonder me te laten leiden door anderen.

Wil jij ook je vision board laten zien? Stuur dan een mailtje naar manon@howyoudoing.nl

Geef een reactie