Online

Gepiekt in januari • artikelen, podcasts en de kleur groen?

gepiekt-in-januari

Hi, how you doing? Het lijkt wel gisteren dat we onder het genot van een bubbelige versnapering elkaar het allerbeste wensten voor het nieuwe jaar. Ondertussen zijn we alweer een maand onderweg in 2017. Niet alleen werkte de wereld massaal aan zijn goede voornemens, maar ook aan goede content. Tijd om de (oke, mijn) pieken van januari op een rijtje te zetten.

1. ‘How you doing?’ ging live!

How you doing? zou How you doing? niet zijn als ik niet op een willekeurig moment had besloten dat ik deze domeinnaam zou kopen. Deze maand schreef ik al zeven (semi) inhoudelijke blogposts (met de achtste in het verschiet). Dat ging dus vrij goed! Mijn ambities zijn om twee blogposts per week te blijven schrijven en posten.

Mijn favoriete, en tevens meestbekeken blogpost van deze maand was ‘Bloggen dood? Nee joh, bloggen is springlevend!’, welke ik zonder behulp van de cursus content marketing op de universiteit niet had kunnen schrijven. Mocht mijn docente dus ooit dit overzicht te zien krijgen: Bedankt Christine!

2. Pantone verkoos ‘Greenery’ als kleur van het jaar

Januari werd plots een stuk minder koud en kil door de bekendmaking van de kleur van het jaar. Groen! En dan bedoel ik niet lelijk standaard ‘HTML groen‘ (ew), maar sfeervol en verkwikkend ‘greenery‘ groen. Als je hier niet vrolijk van wordt weet ik het ook niet meer. Check het officiële persbericht en de pinterestpagina van How you doing? voor meer informatie en inspiratie.

 

pinterest-howyoudoing
Ohja, voordat ik het vergeet: How you doing? heeft nu ook Pinterest! Hier vind je naast alle blogposts ook een regelmatig een nieuwe portie motivatie en inspiratie.

3. Ik ontdekte de podcasts van Michael Pilarczyk

Januari was ook de maand waarin ik de podcasts van lifecoach en geluksguru Michael Pilarczyk ontdekte. Ik maakte kennis met hem via het kanaal ‘Sanny zoekt geluk’. Later verschenen de video’s in mijn recommendations op YouTube, wat er toe leidde dat ik meteen ‘hooked’ was. Michael geeft seminars en coachingsessies over hoe je een mooi en inspirerend leven leidt. Een aantal van deze filmt hij, of neemt hij op in de vorm van een podcast. Heel herkenbare situaties en een fijne rustgevende stem zorgen er voor dat je blijft luisteren. Aanrader!

4. Beste artikel van januari: Een capsule wardrobe plannen in de Bullet Journal

Zelden kreeg ik zo’n uitgebreid artikel voorgeschoteld. Blogster Céline schrijft in haar blogpost ‘Een Capsule Wardrobe plannen in de Bullet Journal’ over, je raadt het al, het opstellen van een capsule wardrobe. Dit is het hebben van een beperkt aantal kledingstukken waarbij elk kledingstuk bij elkaar past. Hoewel het hebben van zo’n garderobe megahandig is, is het opstellen daarvan een uitdaging. Met behulp van de bullet journal en dit megaduidelijke artikel zou je er uit moeten komen. Heel veel succes en plezier gewenst!

5. Februari goed starten (en eindigen) met #focusfebruari

Tot slot zou ik wat aandacht willen geven aan het initiatief ‘#focusfebruari’ van productiviteitsblog Streets Ahead. Door middel van nieuwsbrieven krijg je de komende maand een uitgebreid stappenplan in je mailbox waardoor je meer overzicht in je leven zou moeten krijgen. Linda kennende van vorige blogposts stelt ze dit stappenplan zorgvuldig samen en deelt ze goede en handige tips. En the best part: Je kunt je nog aanmelden! Kijk even op haar site hoe je dit kunt doen.


Tot zover mijn overzicht van inspirators die hebben gepiekt in januari. Maar ben ik er van overtuigd dat er nog veel meer moois is gebeurd in de wereld. Now it’s your turn! Wat waren jouw hoogtepunten van januari? En welke artikelen van deze maand hebben een indruk gemaakt op jouw leven? Deel ze in de comments!

Geef een reactie