How to do

De Future Me Tag ✦ Bouw je toekomst met behulp van zeven scenario’s

De future me tag helpt je om je toekomst uit te stippelen

Terwijl het koele briesje je haren doet wapperen geniet je van een té lekker drankje in het zonnetje. Je bent trots op jezelf omdat je succes hebt geboekt. Dat éne ding waar je zo tegenop zag is met een wel heel goede afloop uitgevoerd. Yes, meevaller dus. Zullen er een portie bitterballen bij bestellen?

“Wow, dat is wel een hele fijne gedachte”

Visualiseren kan het verschil maken in het succesvol afronden van een taak. Mensen die drie weken lang iedere dag tien minuutjes fantaseren over het eindresultaat blijken minder faalangst te hebben dan de mensen die dit niet doen (Sergeant & Mongrain, 2014). SCORE! Klinkt dit niet de moeite waard om een keer te proberen? Mocht je het nog niet door hebben: het antwoord hierop is JA. Natuurlijk is dit de moeite waard om te proberen! Maar wat wil je eigenlijk bereiken? Ook voor het beantwoorden van deze vraag kun je een beroep doen op jouw toekomst.

Daarom introduceren we vandaag de ‘Future Me’ tag. Binnen zeven kwesties heb jij een loepzuiver beeld over hoe je je toekomst gaat inrichten. De bedoeling is om even flink te fantaseren over jouw ideale toekomstscenario. Privé eiland? Miljoenenbusiness? Twaalf katten? Niks is te gek. Beter nog: hoe gekker, hoe beter! Probeer jezelf geen grenzen op te leggen. Ready? OK!

De Future Me Tag:

  • Dit ding kan ik vandaag doen zodat ik morgen vrolijk wakker word:
  • Als ik een week helemaal vrij zou hebben om aan een droom te werken, dan zou ik:
  • Dit wordt mijn favoriete herinnering van 2017:
  • Dit doel heb ik over een jaar bereikt:
  • Zo ziet mijn normale leefomgeving er over tien jaar uit:
  • Deze ervaring was mijn favoriete item op mijn bucketlist:
  • Mensen denken zo aan mij terug:

Done!

Een tag is er voor gemaakt om over te nemen op je eigen blog. Je mag je resultaten van de Future Me Tag delen, maar ik kan me voorstellen dat je deze informatie liever voor jezelf wil houden. Mocht je het willen delen, gebruik dan de hashtag op Instagram, Twitter of Facebook zodat we elkaars toekomstbeelden kunnen lezen! Ik ben benieuwd wat jullie er van maken.

Bron:
Sergeant, S., & Mongrain, M. (2014). An online optimism intervention reduces depression in pessimistic individuals. Journal of Consulting and Clinical Psychology, 82(2), 263-274.

Bewaren

Bewaren

3 thoughts on “De Future Me Tag ✦ Bouw je toekomst met behulp van zeven scenario’s”

Geef een reactie