Brain food How they doing?

Vaak bu-j te bang

fuck de angst

Misschien heb je het in de future me tag al gelezen? Afgelopen weekend was ik voor het eerst op de Zwarte Cross. Wat een ervaring, dat was echt 100% genieten geblazen!

Het thema van de Zwarte Cross was dit jaar: “Vaak bu-j te bang!?”. In het festivalboekje “Het grote survivalboek voor Zwarte Crossers” wordt uitgelegd dat deze slogan vrij vertaald zoveel betekent als: ‘maak je toch geen zorgen’, ‘spring eens in het diepe’.

Angst lijkt de laatste tijd te vaak een graadmeter te zijn. Angst voor aanslagen, angst om je baan te verliezen, angst voor het onbekende, angst om besluiten te nemen, angst voor kritiek enzovoort enzovoort. Met deze slogan zegt Tante Rikie (voor degene die haar niet kennen: de Grote Roergangster van de Zwarte Cross) heel duidelijk: Fuck die angst!

Daar kunnen we natuurlijk allemaal wat van opsteken. Angst is namelijk een slechte raadgever. Het is uiteraard goed om voors en tegens af te wegen bij het maken van een belangrijke keuze. Maar je laten leiden door angst, en op basis daarvan een keuze maken natuurlijk niet. Soms is het goed om eens in het diepe te springen en uit je comfort zone te kruipen. Misschien gaat er wel een hele nieuwe wereld voor je open!

“Het is vrijwel onmogelijk om angst uit onze geest te bannen. Je kunt wel leren het vroegtijdig te signaleren en er bewust mee om te gaan.” 
Uit: Master your mindset – Michael Pilarczyk

Tante Rikie bedankt voor een mega geslaagd lang weekend en voor het herinneren aan deze belangrijke levensles. Via deze weg wilde ik jullie hier graag ook even aan herinneren. De kracht van herhaling niet waar?

Laat jij je weleens van iets weerhouden door angst?

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie