How they doing?

De Future Me Tag van: Manon

Yay! Vanwege de introductie van de Future Me tag komt er vandaag een extra blogje online. Wanneer je een tag maakt moet je die natuurlijk ook zelf invullen… wat leidt tot de eerste persoonlijke blog van mij op How you doing?! Spannend!

Mocht je het nog niet gezien hebben, de Future Me tag is een zevental kwesties die je laten fantaseren over de toekomst. Door eindresultaten te visualiseren heb je namelijk minder last van faalangst tijdens het proces – een narigheid die ook mij af en toe laat struikelen. Tevens kunnen de resultaten ook helpen bij het maken van een planning. Nu ben ik dus aan de beurt! Zouden er verrassende dingen verschijnen?

1. Dit ding kan ik vandaag doen zodat ik morgen vrolijk wakker word:

Hoewel ik vast en zeker vrolijk ga worden van een stapeltje nieuwe kleren die ik morgen voor het eerst aan zal trekken, ligt mijn prioriteit eigenlijk bij het afstuderen (hoezo procrastineren? ik ben gewoon keihard aan het bloggen hoor!). Als ik écht met een blije bakkes wil opstaan, dan moet ik gewoon zorgen dat ik vanavond mijn experiment volledig heb voorbereid. Dat betekent dat ik nog even een A4tje mag typen met de procedure, toestemmingsformulieren moet printen en de vragenlijst moet afmaken. Mocht dat niet lukken, dan kan ik last-minute altijd nog een playlist maken met vrolijke uit-je-bed-rol-muziek #planb.

2. Als ik een week helemaal vrij zou hebben om aan een droom te werken, dan zou ik:

Op dit moment zou ik die week reserveren om een inzending te maken voor de BNO Packaging Talent Award (ja ik ben stiekem ook nog afgestudeerd vormgever). Ze hebben dit jaar een me-ga-leuke opdracht uitgeschreven, namelijk het ontwerpen van een verpakking van een nieuw biertje. Er zitten al een aantal ideetjes in mijn hoofd maar ik mis eigenlijk wat agendaruimte om hier serieus mee aan de slag te gaan. Even wachten op die scriptie dus.

3. Dit wordt mijn favoriete herinnering van 2017:

Als ik slaag ga ik een fles champagne soldaat maken. Inclusief schudden, mensen vervelen met rondvliegende bubbeltjeswijn en het rechtstreeks drinken uit de fles. Ik kijk er nu al naar uit. Mocht dat gaan mislukken, dan verwacht ik dat de introductie van de master New Media Design mijn favoriete moment van 2017 wordt. Aan de huidige groep te zien komt dat wel goed.

4. Dit doel heb ik over een jaar bereikt:

Over een jaar heb ik geld verdiend met een product of dienst die ik helemaal vanaf de grond heb opgebouwd. Dit gaat de eerste stap worden voor een eigen onderneming. Wat dat product of die dienst is, weet ik nog niet. Hopelijk geeft How you doing? mij wat kansen om te experimenteren en uit te vinden wat nou écht mijn ding is. Wat ik nu doe, namelijk schrijven over self-improvement en motivatie, vind ik heel leuk, maar gezien mijn masterkeuze neig ik ook weer een beetje naar de designwereld. Misschien is branding wat? We zullen het zien!

5. Zo ziet mijn normale leefomgeving er over tien jaar uit:

Over tien jaar woon ik mijn huis dat ik volledig naar mijn hand heb gezet. Ik heb een hekel aan standaard nieuwbouwwoningen, gewoon omdat je er niks mee kunt doen. Een opgeknapt bedrijfspand of fabriekshal zou beter bij mij passen (mijn vriend zou daar overigens ook geen problemen mee hebben). Met een vide en een tuin. En een kat genaamd Sjakie. Livin’ the good life met een ijskoud biertje in de ene hand en een barbecuetang in de andere. Wel er keihard voor werken natuurlijk.

Zoiets, bijvoorbeeld? (Bron: Pinterest)

Daarnaast heb ik over tien jaar een bedrijf met een paar man personeel én een kantoor buiten de deur. Het is een droom om te werken in een creatief team. Dat je elkaar kunt motiveren met elkaars ideeën, dat geen enkele vraag stom is en dat je samen de successen kunt vieren. En dat allemaal om andere mensen blij te maken en daarmee ook nog eens de wereld een stukje leuker, mooier of beter te maken.

6. Deze ervaring was mijn favoriete item op mijn bucketlist:

Dat zou een reis zijn geweest waarin ik contact met wilde dieren heb gemaakt. Het lijkt me fantastisch om even deel uit te maken van een natuurlijke leefomgeving die zoveel afwijkt van de mijne. Slapen tussen de giraffen, helemaal één zijn in de natuur. Lijkt me een fantastische ervaring.

7. Mensen denken zo aan mij terug:

Mijn ‘missie’ is om zoveel mogelijk mensen bewust te maken dat ze het leven niet altijd zo serieus moeten nemen. Dat spelen een bezigheid is die je niet moet loslaten als je volwassen wordt. Alle middelen zijn er om een gigantisch levenswerk te bouwen, maar velen kiezen toch voor de veertigurige werkweek op dat kantoor waar ze eigenlijk al vijf jaar te lang werken. Zonde van de tijd! We mogen met zijn allen best eens wat creatiever en meer out-of-the-box gaan denken. Dat is de boodschap die ik graag bij mensen zou willen achterlaten, ook als ik er zelf niet meer ben (insert pay it forward aftiteling).

Ook jij kunt de Future Me Tag invullen! Mocht je dat openbaar willen doen, zou je dan een linkje in de comments willen zetten? Je kunt natuurlijk ook de fameuze hashtag #futuremetag gebruiken. Ik ben erg benieuwd naar jullie toekomsten!

Bewaren

Geef een reactie